Ο Νίκος Κακλαμανάκης συναντά το Θεατρόνιο

theatronio_photo%5b2%5d

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης συναντά τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελληνικού την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 13:00. Θα μιλήσει για το όραμα, τα κίνητρα της αθλητικής του διαδρομής, με σκοπό να εμπνεύσει τους νέους, να μην διαπραγματεύονται τα όνειρα, τις αξίες και τους στόχους τους.
Μπορεί ένα παιδί να γίνει χημικός αλλά και αθλητής; Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας, των φίλων στη διαμόρφωση της απόφασης; Αυτή είναι η υπόθεση της εκπαιδευτικής-διαδραστικής παράστασης «Θέμα Χημείας», που παρουσιάζει η ομάδα Θεατρόνιο στις 11:50, στους μαθητές: Ο έφηβος Φίλιππος έχει ταλέντο στο μπάσκετ. Θέλει να υπογράψει συμβόλαιο με μια ομάδα και να γίνει μεγάλος αθλητής. Ο πατέρας του όμως, ιδιοκτήτης βιομηχανίας χημικών, έχει άλλα σχέδια….
Θα ακολουθήσει ο έφηβος Φίλλιπος το όνειρο του; «Ότι αξίζει περιλαμβάνει πόνο. Προσπαθείς, υπομένεις και επιμένεις για να συναντήσεις τα όνειρά σου!» αναφέρει ο αθλητής.
Η ομάδα Θεατρόνιο απαρτίζεται από παιδαγωγούς και επαγγελματίες ηθοποιούς, με εμπνευστή τον καθηγητή χημείας και ηθοποιό, Δρ. Γιάννη Γουλέ.
H παράσταση περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες με επίκεντρο τις φυσικές επιστήμες, πειράματα χημείας και θεατρικό έργο. Τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 σχολεία.

theatronio_photo%5b4%5d

Στόχος της είναι οι φυσικές επιστήμες να γίνουν προσιτές σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως σχολικών επιδόσεων ή μαθησιακών δυσκολιών.
Συντελεστές
Κείμενο: Δρ. Γιάννης Γουλές
Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχοπούλου
Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Γιάννης Γουλές, Θεοδώρα Ντούσκα, Νεφέλη Τουλιάτου

Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και το Λύκειο, ενώ προσαρμόζεται ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα και τάξη.

Διάρκεια: 65’

Πληροφορίες

ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ
Γραφείο Επικοινωνίας
Βεργοβίτσης 8-10 Γκύζη 210 6470003 / theatronio@gmail.com / www.theatronio.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s