Αmorgo Quintet Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 22.00 στο Afrikana jazz club

unnamed
Γιορτάζουμε ξανά,
ταξιδεύοντας στο «ακαταμάχητο πλοίο» που ονομάζεται «Amorgo quintet»,
αυτή τη φορά στην αγαπημένη Afrikana!

To Αmorgo quintet είναι ένα σχήμα που εξελίσσεται διαρκώς και αποτελεί για μας έναν τόπο συνάντησης και δημιουργικής διαφυγής, έναν τόπο ελευθερίας και αυτοσχεδιασμού μέσα από μουσικές φόρμες που μας εμπνέουν. Με την ευρύτερη έννοια της world jazz, το σχήμα εξελίχτηκε σ’ ένα πεδίο πειραματισμών και δικών μας συνθέσεων πάντα χάρις την επιρροή της αφρικάνικης και λάτιν βραζιλιάνικης σκηνής.

Σάββατο 21 Γενάρη στην Afrikana, στις 22.00, σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε και πάλι
το νέο χρόνο μ’ ένα καλοκαιρινό live στην καρδιά του χειμώνα !

Φένια Παπαδόδημα στη φωνή, στις λούπες και στο γκόνι, ο Γρηγόρης Ντάνης στην κιθάρα, ο Θάνος Χατζηαναγνώστου τύμπανα, ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο και ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος στο φλάουτο.

“Αγάπη για την bossa nova και τη samba μέσα από το πρίσμα της jazz. Προσέγγιση πάντα αυτοσχεδιαστική και funky μέσα από την σύμπραξη πέντε χαρισματικών μουσικών που αποτελούν το σχήμα amorgo quintet…”

Ένα σχήμα που εκτός από προσωπικές συνθέσεις με φανερές τις επιρροές της αφρικάνικης μουσικής από το Μάλι, εξερευνά ένα ευρύ brasilian jazz ρεπερτόριο, δίνοντας κυρίαρχη θέση στους A. C. Jobim και B. Powell….

Έμπνευση μας έδωσαν σπουδαίοι ερμηνευτές και συνθέτες αυτής της απέραντης και ιδιόμορφης jazz που αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στη Βραζιλία και στην Ευρώπη : Rosa Passos, Gal Costa. Gilberto Joao, Ary Barroso, Lucianna Souza, Joao Bosco, Bruno Martino, Vinicious de Moraes, Jayme Silva, και πολλοί πολλοί άλλοι…

Θρυλικά κομμάτια αυθεντικής bossa nova και samba, αρκετά απ’ αυτά διασκευασμένα με πρωτότυπο τρόπο, υποδηλώνοντας την αφρικάνικη προέλευση τους, κάποια απλώς «πειραγμένα», μαρτυρούν μία αυθεντική και συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μ’ αυτόν τον σαγηνευτικό και τόσο εσωτερικό ήχο.

FENIA PAPADODIMA voc, n’goni,loops
THANOS HADZIANAGNOSTOU drums
LEONIDAS SARAQNTOPOULOS flute
GRIGORIS DANIS guitar
GEORGE PALAMIOTIS bass

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s