Το αγόρι με τη βαλίτσα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Μάικ Κένι

11068

Ένα αγόρι ονειρεύεται παραµυθένια ταξίδια σαν του Σεβάχ του θαλασσινού. Το ταξίδι όµως που µας αφηγείται είναι πολύ διαφορετικό.
Ο μικρός Ναζ ζει ευτυχισμένος στο χωριό του σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής όταν ξαφνικά ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά του αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς του τον στέλνουν μόνο του στον αδερφό του στο Βερολίνο. Ο Ναζ φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός διασχίζει ολοµόναχος ερήµους, χιονισµένα βουνά και αφρισµένες θάλασσες, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο για να συναντήσει επιτέλους τον µεγαλύτερο αδερφό του με μόνη του συντροφιά την Κρίσια – ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που του έλεγε ο πατέρας του. Μέσα από το παιδικό βλέµµα του μικρού Ναζ παρακολουθούµε µια συγκινητική αλλά και συχνά διασκεδαστική ιστορία.

Το αγόρι με τη βαλίτσα είναι ένα τρυφερό και συγκινητικό βιβλίο, διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου από το οµώνυµο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Bρετανού θεατρικού συγγραφέα Μάικ Κένι. Ένα βιβλίο που αγγίζει το εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας πρόβλημα της προσφυγιάς και της αναγκαστικής και βίαιης μετανάστευσης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s